Last minute v Řecku – nejkrásnější ostrovy pro letošní léto za výhodné ceny

Máte už letní dovolenou vyřešenou? Ne? To je dobře. Můžete totiž využít výhodné last minute nabídky. Podívejte se třeba do Řecka, které nabízí nespočet krásných ostrovů pro dokonale strávené volno. Představíme vám pětici těch nejproslulejších.

Protože je výběr destinací v Řecku široký, nebývá ani v last minute sezóně problém najít zájezd na poslední chvíli. Pokud jste flexibilní a dokážete se na dovolenou u moře připravit během pár dnů nebo hodin, můžete ušetřit značnou částku. Přitom je Řecko zárukou nezapomenutelné dovolené a nešlápnete vedle se žádnou vybranou lokalitou. Kdybychom však měli doporučit jen pár nejlepších, zmíníme tyto následující.

Kréta

Kréta, největší řecký ostrov, nabízí díky své rozlehlosti nejvíce příležitostí, kam do Řecka na last minute. Pokud některou využijete, nebudete litovat. Kréta vám otevře svět plný historie, přírodních krás a bohatého výběru aktivit. Na této slunné destinaci se setkáte s rozmanitou přírodou – od horských masivů a úrodných údolí po nádherné pláže s tyrkysovým mořem. Starověký palác Knóssos vás zavede do příběhu bájného Minotaura. Samaria, nejdelší soutěska v Evropě, nabízí úchvatné pěší túry. A slyšeli jste o pláži Elafonisi? Má unikátní růžový písek a průzračnou vodu. Na Krétě si můžete užít turistiku, prozkoumat archeologická naleziště a vyzkoušet různé vodní sporty. Anebo jen tak odpočívat.

Santorini

O Santorini se říká, že je to nejromantičtější řecký ostrov. Jen si to představte. Probouzení se s výhledem na městečko s malými bílými domky a kostelíky s modrou střechou, přes den slunění na unikátní červené pláži a večer pozorování dojemného západu slunce, který roztančí oblohu všemi barvami. Užijte si procházky po dechberoucí kaldeře, ochutnejte místní vína plné chuti a vydejte se na nezapomenutelné plavby po křišťálově čistém Egejském moři. Santorini je místo, které osloví všechny vaše smysly.

Rhodos

Ostrov rytířů, jak se Rhodosu také říká, je místem, kde vás provázejí památky na každém kroku. Poznejte tajuplné hlavní město a prozkoumejte archeologické skvosty v Lindosu. Nebo se nechte unést okouzlujícím Údolím motýlů a vychutnejte si odpočinek na slunných plážích. Ostrov je i rájem gurmánů, které tu hýčká místní gastronomie plná autentických chutí. Rhodos nabízí dokonalou rovnováhu mezi aktivní dovolenou a relaxací. Tenhle koktejl si můžete namíchat i ve svém hotelu. Například Hotel Lindos Princess Beach vám nabídne jak nerušený odpočinek na pláži, tak zábavu v aquaparku, minigolf, aqua aerobic nebo lukostřelbu.

Mykonos

Mykonos, ostrov proslulý svým pulzujícím nočním životem a nádhernými plážemi, je ideálním místem pro ty, kteří hledají vzrušující dovolenou se špetkou luxusu. Vychutnejte si kouzlo Malých Benátek, fotogeničnost větrných mlýnů a živou atmosféru vyhlášené Paraga Beach. Mykonos je rájem pro milovníky noční zábavy s nepřeberným množstvím klubů a plážových párty, ale i pro ty, kdo si rádi užijí nákupy v luxusních buticích. Je oblíbenou destinací i hollywoodských hvězd.

Zakynthos

Toužíte po dobrodružství? Pak byste svůj kurz měli nasměrovat na ostrov Zakynthos. Doplujte na pláž Navagio s vrakem lodi, která je jako z pohlednice, prozkoumejte kouzelné Modré jeskyně nebo se vydejte na vzrušující výlet za vodními želvami. Pokud toužíte i po prozkoumání světa pod hladinou, pro potápění a šnorchlování jsou zde skvělé podmínky. Máte rádi také neobvyklé ubytování? Zkuste například Hotel Matilda s vlastní olivovou alejí a farmou. Zakynthos je ostrov, který každý den slibuje nové zážitky.

Praktické tipy

Jak vychytat last minute dovolenou a ušetřit co nejvíce peněz? Chce to hlavně správné načasování. Zájezdy se zlevňují tehdy, kdy se blíží jejich termín odjezdu – aby se naplnila zbývající místa. Každý den tedy můžete narazit na jinou nabídku. Sledovat pravidelně stránky všech cestovních kanceláří bývá však zdlouhavé. Jak se to dá usnadnit? Hlídat nabídky tam, kde jsou od více cestovek na jednom místě – jako ve vyhledávači dovolených Skrz.cz. Můžete si tam zapnout i sledování konkrétní kategorie (např. jeden řecký ostrov do určité částky, kterou za dovolenou chcete utratit) a nabídky vám budou chodit samy do e-mailu.

Zdroj obrázku: Norman / stock.adobe.com