Tondovo kuře – nejlepší recept

Recepty z kuřecího masa

Recept na Tondovo kuře je jedinečným způsobem, jak obohatit váš jídelníček o výborný pokrm plný chutí a vůní. Tento recept přináší dokonalou kombinaci křupavého kuřecího masa a lahodné omáčky s kořením, která udělá radost všem gurmánům.

Připravte se na kulinářskou dobrodružnou cestu, kde se setkávají tradiční suroviny s moderními výrazy chutí. Tondovo kuře je jedním z těch receptů z kuřecího masa, který si zamilujete nejen pro jeho výbornou chuť, ale i pro jednoduchou přípravu.

Kuřecí maso se krásně snoubí s aromatickými bylinkami a kořením, vytvářejíc tak neodolatelnou omáčku. Všechny tyto výrazné chutě se nádherně spojují a vytvářejí jídlo, které je skvělou volbou pro rodinný oběd nebo večeři s přáteli.

TIP: Vyzkoušejte také kuře dušené s hráškem.

Suroviny:

  • 1 kuře
  • olej
  • cibule
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • jalovec
  • dva malé protlaky
  • cukr
  • malý kečup
  • česnek
  • provensálské koření

Noky:

  • 400 g hrubé mouky
  • 2 rovné lžičky soli
  • 1 dl mléka

Postup přípravy:

  1. Kuře rozporcujeme, porce osolíme a popepříme. Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje, dno pokryjeme na kolečka pokrájenou cibulí, mrkev, petržel, celer. Na zeleninu dáme rozporcované kuře, přidáme lisovaný česnek, okořeníme jalovcem, pár bobkových lístků, malinko pocukrujem. Na to dáme oba malé protlaky, kečup.
  2. Vše zalijeme vodou a zasypeme provensálským kořením. Přiklopíme a dáme péci do trouby. Jako příloha se podávají noky ale může být chleba, těstoviny atd.
  3. Příprava noků: Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto husté jako na lívance a nakapeme do vařící osolené vody. Vaříme od bodu varu 8-10 minut.

Doufáme, že jste si tento recept na Tondovo kuře užili a že se vám podařilo vytvořit výborné jídlo, které potěšilo vaše chuťové buňky. Můžete ho podávat s noky, chlebem nebo těstovinami, podle vašich preferencí. Tento recept nabízí nejen chutný zážitek, ale i možnost se kreativně vyjádřit a upravit ho podle svého vkusu.