Palačinky s flambovanými malinami – nejlepší recept
Palačinky jsou jedním z těch jídel, která nikdy nevyjdou z módy. Vláčné, jemné a plné lahodné chuti palačinky si můžeme dopřát kdykoli během dne. Ale co byste řekli na to, abyste tuto klasiku povýšili na úplně novou úroveň? Palačinky s flambovanými malinami jsou tím pravým způsobem, jak udělat z běžného pokrmu nezapomenutelný zážitek.
Tyto tenké, plněné nebo přelité dobroty jsou oblíbené na snídani, svačinu nebo dokonce jako dezert. Palačinky se připravují z jednoduchého těsta z mouky, mléka, vajec a soli, které se smíchají a osmaží na pánvi.
Tím nejlepším na palačinkách je, že mohou být upravovány podle vkusu každého jednotlivce. Můžete si připravit klasické palačinky, veganské palačinky, nebo palačinky z jiného druhu mouky. Můžete je plnit sladkými náplněmi, jako jsou třeba lesní plody, javorový sirup nebo čokoláda, nebo naopak slanými ingrediencemi, jako je slanina, sýr nebo šunka.
Flambované ovoce je pochoutka, která nejenže lahodí chuťovým buňkám, ale také nabízí výtečný vizuální zážitek.
Základem pro flambované ovoce je ovoce (pomeranče, maliny, jablka, banány). Po krátkém ohřátí na pánvi se přilije silný alkohol, jako je rum nebo brandy, a pak se zapálí. Plameny vytvářejí dramatickou scénu, která nejen karamelizuje ovoce, ale také přidává k jeho chuti jemnou kouřovou a alkoholovou nuanci.
Ingredience na palačinky s flambovanými malinami
Těsto na palačinky
- 1 šálek hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1 šálek mléka
- 1 velké vajíčko
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžičku vanilkového extraktu
Flambované maliny
- 2 šálky malin
- 1/4 šálku cukru
- 1/4 šálku rumu
Postup na palačinky s flambovanými malinami
- Smíchejte suché a mokré ingredience ingredience odděleně, pak je spojte dohromady a promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
- Rozpalte pánvičku na středním plameni, přidejte trochu másla a nalijte na ní těsto.
- Pečte palačinky z obou stran dozlatova.
- Rozehřejte další pánvičku na středním ohni a přidejte cukr. Jakmile začne cukr karamelizovat, přidejte maliny a rum.
- Dejte pozor, plameny z rumu mohou být vysoké, buďte opatrní. Poté, co plameny samy zhasnou, vařte maliny ještě několik minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Na talíř položte palačinky a zalijte je omáčkou z flambovaných malin. Můžete přidat i moučkový cukr nebo šlehačku pro dokonalou chuťovou symfonii. Palačinky s flambovanými malinami jsou nyní připraveny k podávání.
Tato chuťová exploze spojuje vláčnost palačinek s intenzivním a sladkým aroma flambovaných malin. Je to jídlo, které si zamilují jak dospělí, tak i děti. Palačinky s flambovanými malinami jsou jednoduché k přípravě a určitě vás ohromí svou chuťovou harmonií. Buďte ale opatrní s plameny a alkoholem při přípravě omáčky, a můžete se těšit na nezapomenutelný gastronomický zážitek.