Turecký Dürüm kebab – nejlepší recept
Turecký durum kebab je jedním z ikonických pokrmů turecké kuchyně, který se stal oblíbeným po celém světě. Tento recept vás zavede na gastronomickou cestu do Turecka, kde se setkáte s chutěmi a vůněmi orientálního kebabu, který je zabaleno do tenkého placku a doplněno čerstvou zeleninou a omáčkami. Durum kebab není jen jednoduchým pokrmem, ale spíše gastronomickým zážitkem, který stojí za to vyzkoušet.
Turecký durum kebab je jedním z ikonických pokrmů turecké kuchyně, který se stal oblíbeným po celém světě. Tento recept vás zavede na gastronomickou cestu do Turecka, kde se setkáte s chutěmi a vůněmi orientálního kebabu, který je zabaleno do tenkého placku a doplněno čerstvou zeleninou a omáčkami. Durum kebab s tureckým chlebem není jen jednoduchým pokrmem, ale spíše gastronomickým zážitkem, který stojí za to vyzkoušet.
Suroviny:
- 400 g kuřecích zadních řízků nebo vepřové plece či kýty
- 4 velké tortilly
- koření na kebab
- mletá červená paprika
- sůl, pepř
- olej
Bylinkový dip:
- snítka na jemno nakrájené bazalky či peprželky
Náplň:
- Hummus
- Zelenina podle chuti – např. rajčata, krájený ledový salát, krouhané červené zelí, červená cibule, salátové okurky atd.
- Thajská chilli omáčka sriracha
Postup:
- Maso nakrájíme na menší podlouhlé proužky, dáme do menší misky, přidáme trochu oleje, sůl, pepř, sladkou papriku, koření na kebab, promícháme a necháme v chladničce minimálně 3 hodiny marinovat.
- Pak si připravíme dip a zeleninu, dle chuti, kterou je třeba krájet na jemno.
- Maso pak v pánvi wok osmahneme.
- Tortilu zhruba v polovině potřeme dipem, dáme zeleninu, přidáme ještě teplé maso, na něj další porci dipu a srolujeme dle videa níže.
- Prodejny kebabu mají speciální grilovací plochy, kam hotový durum dají a nechají ještě opéci, pak se zabalí do alobalu, čímž se nejen zpevní, aby se dobře konzumovala, ale hlavně alobal udrží teplo v tortile.