Thajská kuřecí kari polévka s nudlemi – nejlepší recept

Thajská kuřecí kari polévka je ohromující směsicí exotických chutí a vůní, která vás zavede přímo do srdce thajské kuchyně. Tato slavná polévka kombinuje kuřecí maso, kokosové mléko, čerstvé bylinky a kari pastu, vytvářející harmonickou explozi chutí. Pokud toužíte po jednoduchém a osvěžujícím pokrmu, následující recept vám ukáže, jak si tuto lahůdku připravit v pohodlí domova.

Thajská kuřecí kari polévka, známá také jako Tom Kha Gai, je jedním z nejpopulárnějších pokrmů thajské kuchyně. Thajská polévka je známá svou bohatou chutí a směsicí koření, která osvěží vaše chuťové buňky. Následující recept vám krok za krokem přiblíží, jak si připravit tu nejlepší thajskou kuřecí kari polévku.

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa, nakrájená na tenké plátky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce thajské kari pasty
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 200 g žampiónů, nakrájených na plátky
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na půlkruhy
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky oleje (například řepkového)
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 4 kaffir lime listy (pokud jsou k dispozici)
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 stonky citronové trávy, rozmačkané a nasekané na kousky (volitelné)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup přípravy:

  1. Na středním ohni si rozehřejte olej v hrnci a přidejte thajskou kari pastu. Smažte pastu asi 2 minuty, dokud nezačne uvolňovat vůni.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud zvenku zbledne.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je společně s masem asi 2 minuty, dokud cibule nezměkne.
  4. Přidejte nakrájené žampióny a smažte je dalších 2 minuty.
  5. Přidejte kuřecí vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, cukr, limetkovou šťávu a citronovou trávu (pokud ji používáte). Přiveďte směs k varu.
  6. Přidejte kaffir lime listy (pokud jsou k dispozici), snižte plamen na střední a nechte polévku vařit asi 10-15 minut, dokud se kuřecí maso úplně provaří a chutě se propojí.
  7. Před podáváním ochutnejte polévku solí a černým pepřem. Podle chuti můžete přidat více limetkové šťávy nebo rybí omáčky.
  8. Posypte nasekaným koriandrem a podávejte teplou thajskou kuřecí kari polévku s vařenou rýží.

Toto je skvělý recept pro všechny milovníky thajské kuchyně, kteří chtějí doma vytvořit autentickou kuřecí kari polévku. Užijte si tento výlet do exotických chutí Thajska!