Čokoládová buchta – nejlepší recept
Čokoládová buchta patří mezi nejoblíbenější buchty na světě. Je oblíbená mezi lidmi všech věkových kategorií. Recept na čokoládovou buchtu je také poměrně jednoduchý a rychlý. Většinu ingrediencí máte pravděpodobně doma, nebo je snadno seženete v každém obchodě a příprava vám nezabere více než půl hodiny.
Kakaová buchta s čokoládou je lahodnou pochoutkou, na které si pochutnávají děti i dospělí. Sladká čokoládová dobrota je oblíbená v mnoha domácnostech a najdete ji ve většině pekáren.
Tento lahodný moučník nemusí být nijak složitý. I v oblasti pečení platí, že v jednoduchosti je krása. Tahle dobrota to jenom potvrzuje. Jde o dezert vhodný i pro začátečníky, postup i použité suroviny jistě nikoho nepřekvapí. Navíc může být čokoládová buchta něčím, co vyrobit tátovi k narozeninám. Úspěch zaručen.
Těsto může být ochuceno kakaovým práškem, rozpuštěnou čokoládou nebo dokonce kombinací obojího. Do těsta můžete přidat i další suroviny jako jsou ořechy, sušené ovoce, a dokonce i marshmallows.
Můžete si ji dopřát jako svačinu nebo dezert a můžete ji podávat s různými polevami, jako je šlehačka, zmrzlina nebo dokonce čokoládová omáčka. Čokoládová buchta je skvělým způsobem, jak uspokojit chuť na sladké, a lze si ji vychutnat v teplé i studené variantě.
Můžete ji také servírovat při zvláštních příležitostech, jako jsou narozeniny, svátky nebo dokonce svatby. Na svatbu můžete zkusit vytvořit čokoládový dort, který bude jistě vhodnější a honosnější.
Čokoládová buchta – ingredience
- 240 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce prášku do pečiva
- 100 g másla
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 80 ml oleje
- 2 lžíce čokoládového sirupu
Čokoládová buchta – postup
- Do mísy prosejte hladkou mouku, kakao, prášek do pečiva a moučkový cukr.
- Přidejte změklé máslo a rozdrobte ho prsty, abyste vytvořili drobenku.
- Do mísy přidejte vejce, mléko, vanilkový cukr a olej a všechno důkladně promíchejte.
- Do směsi přidejte čokoládový sirup a znovu důkladně promíchejte.
- Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte při 175 °C po dobu asi 40 minut.
- Nechte vychladnou a podávejte s polevou z čokolády.
- Můžete přidat kopeček šlehačky nebo zmrzlinu, která buchtu skvěle doplní.
Tato buchta je vynikajícím způsobem, jak si užít sladký zážitek. Ať už si ji dáte jako dezert nebo jako součást snídaně, dá vám dost energie, abyste se cítili dobře. Takže, pokud hledáte skvělý způsob, jak udělat něco chutného, kakaová buchta s čokoládou je skvělou volbou.