Filety z aljašské tresky obalované v kukuřičných lupínkách se šťouchanými bramborami – nejlepší recept
Filety z aljašské tresky obalované v kukuřičných lupínkách se šťouchanými bramborami jsou lahodným spojením zdravého mořského rybího masa s křupavou a chutnou krustou. Tento recept spojuje tradiční techniky přípravy s moderním nádechem, což vytváří pokrm, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Následující článek vám přiblíží, jak si připravit tuto vynikající rybí pochoutku doma.
Filety z aljašské tresky obalované v kukuřičných lupínkách jsou jídlem, které vás přenesou na pobřeží Aljašky a do okouzlujícího světa mořských chutí. Aljašská treska, známá pro svou kvalitu a bohatou chuť, tvoří hlavní hvězdu tohoto receptu.
Křupavá krusta z kukuřičných lupínků a doprovodný šťouchaný bramborový pyré dodávají tomuto pokrmu nezapomenutelnou texturu a harmonii chutí. Naučte se, jak tento elegantní pokrm připravit doma a překvapte své blízké vydatnou a zdravou večeří.
TIP: K filetám můžete podávat i francouzské brambory nebo zapečené brambory.
Suroviny:
- 1 balení filetů (500 g)
- kukuřičné lupínky dle množství filetů (cca 300 g)
- 3 vejce
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
- sůl, pepř
- brambory
- nasekaná čerstvá pažitka
- trochu másla
Postup:
- Brambory na kostičky dáme vařit do vroucí vody.
- Filety osolíme, opepříme.
- Obalíme klasických způsobem, jen místo strouhanky použijeme kukuřičné lupínky, které jsme si předtím rozdrtili (dát potřebné množství do igelitového sáčku a rozklepat válečkem nebo paličkou na maso).
- Filety dáme smažit na pánev, kde jsme si dali trochu oleje, smažíme cca 4 minuty z každé strany a nebo dozlatova.
- Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme trochu másla a nasekané pažitky, promícháme.
- Šťouchané brambory můžeme dát do tvarovací formy a ozdobíme snítkou petrželky apod.
- Přidáme usmažené filety a můžeme podávat.
Filety z aljašské tresky obalované v kukuřičných lupínkách se šťouchanými bramborami jsou ukázkou toho, jak lze z jednoduchých surovin vytvořit jídlo, které okouzlí i ty nejnáročnější chuťové buňky.
Tento pokrm přináší do vaší kuchyně nádech mořských dobrodružství a křupavé lahůdky. Ať už ho připravujete pro sebe nebo pro hosty, určitě si ho oblíbíte. Tak se pusťte do vaření a dopřejte si toto rybí umění na talíři. Vaše chuťové pohárky budou vděčné, a vy budete mít radost z toho, jak vynikající pokrm jste dokázali sami připravit.