Kuřecí kari rizoto – nejlepší recept
Kuřecí kari rizoto je skvělou volbou pro všechny, kdo chtějí spojit výbornou chuť s jednoduchou přípravou. Tato kombinace exotiky a pohodlí určitě potěší vaše chuťové buňky. Jedná se o netradiční recept, kuřecí kari rizoto překvapí kombinací mandlí, rozinek, kuřecího masa a koření kari.
Kuřecí maso je oblíbenou složkou mnoha jídel po celém světě. Je mnoho způsobů, jak připravit kuřecí maso, jedna z oblíbených kombinací je kuřecí maso s kari kořením. Tato kombinace nabízí bohatý mix chutí a aromat, který uspokojí i ty nejnáročnější chuťové pohárky.
Kari koření je směs různých koření, která má původ v Indii, ale stala se oblíbenou po celém světě. Kari koření může obsahovat různé složky, včetně kmínu, kurkumy, skořice, koriandru, kardamomu a mnoha dalších. Tato směs přidává jídlu bohatost a hloubku chuti. Hlavní složka kurkuma dává kari koření svou charakteristickou žlutou barvu a je známá svými potenciálními zdravotními výhodami.
Kuřecí maso je oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají zdravý a nízkokalorický zdroj bílkovin. Je to také velmi všestranná surovina, kterou lze připravit mnoha způsoby, včetně smažení, pečení, grilování nebo vaření. Kuřecí maso je vhodné pro různé pokrmy, od kari po sendviče a saláty.
Ingredience na kuřecí kari rizoto
- ½ většího kuřete
- 300 g rýže
- 1 cibule
- 60 g másla
- 50 g mandlí
- 30 g rozinek
- koření kari
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- sůl
- 2 půlky kompotovaných broskví nebo 2 kolečka kompotovaného ananasu
Postup na kuřecí kari rizoto
- Očištěnou, osolenou půlku kuřete vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- Rýži přebereme, třikrát propláchneme vařící vodou, potom třikrát studenou vodou a necháme okapat.
- Zalijeme ji horkou vodou (na šálek rýže jeden a půl šálku tekutiny), přidáme kousek másla a sůl a dusíme na mírném ohni doměkka.
- Měkké maso obereme z kostí a nakrájíme na kostičky.
- Přebrané rozinky spaříme vařící vodou, necháme okapat, mandle vložíme do vařící vody, po půl minutě je vyjmeme a oloupáme.
- Na zbytku másla zpěníme cibuli nakrájenou na drobné kostičky, koření kari a mandle, přidáme maso, strouhaný muškátový oříšek a osmahneme.
- Vmícháme měkkou rýži a krátce prohřejeme.
- Rizoto vtlačíme postupně do větší naběračky, vypláchnuté studenou vodou, vyklopíme na talíře a ozdobíme plátky dobře okapaných broskví (nebo výsečemi ananasu).
- Podáváme s kompotem.
TIP: Vyzkoušejte také recept na srbské rizoto z mletého masa.
Kuřecí maso a kari koření tvoří kombinaci, kterou stojí za to vyzkoušet. Tato dvojice nabízí bohatost chutí a aromat, která osloví vaše chuťové buňky. Takže příště, když budete přemýšlet o tom, co připravit k večeři, neváhejte si připravit kuřecí maso s kari kořením