Rychlý guláš – nejlepší recept
Rychlý guláš s fazolemi je skvělým příkladem toho, jak si můžete vychutnat bohatou a sytou chuť guláše i v těch nejhektičtějších chvílích. Tento recept spojuje výrazné koření s krémovými fazolemi a měkkým masem, vytvářejíc tak chutnou a vydatnou pochoutku. Připravte se na chuťovou explozi a vytvořte si výtečný guláš během chvilky.
Rychlý guláš s fazolemi je pokrmem, který přináší bohatou chuť tradičního guláše, aniž by vyžadoval hodiny vaření. Tento recept je ideálním řešením pro ty, kteří touží po výživném a sytém jídle, ale nemají příliš času na vaření.
Hovězí bujón, paprika a cibule se kombinují s fazolemi a vytváří skvělou chuťovou harmonii. Připravte si rychlý guláš s fazolemi a užijte si tradici a chutě této oblíbené pokrmy, aniž byste museli trávit hodiny za sporákem.
Suroviny:
- 1 plechovka fazolí
- 1 velkou cibule
- 2 stroužky česneku
- pepř
- gulášovou kostku
- majoránku
- sůl
- olej
- kečup
Postup přípravy:
- Na nudličky nakrájené maso osolíme a opepříme a zprudka opečeme na tuku.
- Když je opečené, přidáme cibuli, poté česnek, gulášovou kostku a zalijeme konzervou fazolí. Přidáme kečup a vše krátce zadusíme.
- Na konec přidáme majoránku.
Rychlý guláš s fazolemi je nejen chutný, ale také časově efektivním receptem, který vám umožní vychutnat si lahodnou chuť guláše během krátké doby. Tato kombinace koření, masa a fazolí vytváří skvělý pokrm, který potěší vaše chuťové buňky a zasytí vaši hladinu.
Doporučujeme podávat ho s plátky čerstvého chleba nebo bramborami, aby se zvýraznila textura a chuť guláše. Připravte si rychlý guláš s fazolemi a dejte si ho kdykoli, kdy budete toužit po sytém a chutném jídle. Tento recept ukazuje, že kvalitní guláš nemusí trvat hodiny vaření.
Guláš je oblíbené jídlo, které má ve střední Evropě dlouhou tradici. Ať už se jedná o hovězí guláš, vepřový guláš, nebo jeho maďarskou variantu, toto jídlo je synonymem pro chutné a syté jídlo, které zahřeje v chladných dnech. Pokud máte chuť na guláš, ale nemáte příliš času, máme pro vás tip na rychlý guláš, který uspokojí vaše chuťové buňky a přitom se připraví během chvilky.
Hovězí guláš – recept
Hovězí guláš je klasikou, kterou si můžete připravit různými způsoby. Pro rychlou variantu budete potřebovat kvalitní hovězí maso, které se snadno připravuje.
Ingredience:
- 500 g hovězího masa (nejlépe přední)
- 2 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce papriky (ideálně maďarské)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce kmínu
- 500 ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Hovězí maso nakrájejte na malé kostky. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a krátce osmahněte.
- Přidejte maso a zprudka osmahněte ze všech stran. Po chvíli přidejte papriku, rajčatový protlak a kmín.
- Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 30 minut, dokud maso nebude měkké.
- Na závěr dochuťte solí a pepřem.
Tento recept na hovězí guláš je skvělý zejména tehdy, pokud máte omezený čas, ale stále chcete připravit chutné a syté jídlo.
Vepřový guláš – recept
Pokud preferujete vepřové maso, můžete zkusit rychlý vepřový guláš. Vepřový guláš má jemnější chuť než hovězí, ale i přesto je velmi chutný a výživný.
Ingredience:
- 500 g vepřového masa (např. plecko)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného majoránky
- 500 ml vývaru (vepřový nebo zeleninový)
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Vepřové maso nakrájejte na malé kostky. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a krátce osmahněte.
- Přidejte maso a osmahněte ze všech stran. Po chvíli přidejte papriku, rajčatový protlak a majoránku.
- Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte asi 30 minut, dokud maso nebude měkké.
- Na závěr dochuťte solí a pepřem.
Maďarský guláš
Maďarský guláš je známý svou bohatou chutí a intenzivním aroma. Tento typ guláše je často považován za „originál“, na který jsou Maďaři právem hrdí. Pokud se rozhodnete pro maďarský guláš, pamatujte, že klíčovou ingrediencí je kvalitní maďarská paprika, která dodá guláši nezaměnitelnou chuť
Pokud chcete, aby váš maďarský guláš byl ještě autentičtější, přidejte do něj trochu červeného vína nebo pálivou papriku pro extra kořenitost. Maďarský guláš se často podává s čerstvým chlebem nebo knedlíky, což je skvělý způsob, jak si vychutnat všechny chutě tohoto skvělého jídla.
Rychlý guláš může být skvělou volbou pro každého, kdo chce připravit chutné a syté jídlo bez dlouhého čekání. Ať už si zvolíte hovězí guláš, vepřový guláš, nebo se pustíte do maďarského guláše, s těmito recepty se nikdy nemůžete mýlit. Připravte si guláš podle vašeho výběru a užijte si skvělou chuť a pohodlí domácí kuchyně.